Tro 2019!?

Så hvad gør det godt for; troen?
Han kom; Jesus. Prædikede, gjorde mirakler, døde, genopstod og her er vi så; 2019.
Er jeg den eneste der sidder tilbage med en flad fornemmelse? Vi har haft lutherdommen og drevet kirken siden den i mange hundrede år. Jeg tænker bare… Måske er det på tide at prøve noget nyt. Ikke så meget det at der er noget i vejen med Luther, men måske kirken skulle genoverveje dens plads i det moderne samfund. Sådan som jeg ser det taber vi kampen så, hvis ikke vi helt skal sidestille Guds søn med Buddha, Muhammed, Ghandi, Moder Teresa og så fremdeles er det tid til at hanke op i os selv for at servere evangeliet på det sølvfad det reelt fortjener. Skille os ud for at fremstå unik.
Så her har vi det så, som eksempel, den kognitive terapi. Den går ud på at se med sund skepsis på ens tænkning og overveje. Er mit handlemønster her sundt/usundt, der i sidste ende er helt i tråd med Bibelsk tænkning om omvendelse. Bare et eksempel på at vi har mistet grebet om vores generation og overladt vigtige religiøse, moralske, etiske, sociale, økonomiske overvejelser til folk, der ikke er troende. Hvorfor jeg råber vagt i gevær så vi ikke til sidst også mister os selv…..
Troen, kraften, kærligheden og kaffen. Virker de ting stadig. JA. Men praktiserer vi det eller luller vi os hen i teologi – land og hytter vores eget for “troen alene” er nok?!
“Dem Guds ord er kommet til er guder” Så han kom, Jesus. Og her er vi så så lad os dog komme i gang med at gøre et rige parat til ham. Kom dog ud af kirken og køb en burger til ham du altid ser sidde på hjørnet og sælge hus forbi. Ved du din nabo har et misbrug så invitér på middag. Fyld dit liv ud med de mennesker du ved har det svært. Har du ikke kærligheden til det så bed om at få den. Så indlysende er dette at selv et barn ville kunne praktisere det. Hvorfor er du så tykpandet at du negligerer din næstes behov til fordel for din næste prædiken. Har teologien hærdnet dit hjerte så groft at du måske har glemt at dele ud af dit overskud. Det er det jeg mener med at tænke nyt for det er ikke i Luthers ånd at mennesker lider omkring dig og du bare holder dig for dig selv. Du husker sikkert Paulí ord “En har tro og en har handling” hvor HANDLINGEN står stærkere.
2019?!
Så hvad kan vi gøre?
Spørgsmålet er snarere: Hvad kan vi ikke!!! For hvad er tilladt andet end alt og er det det der skal til… At vi ofrer vores pølsedansker – mentalitet, hvor vi hytter vores eget i vores liguster – kvarterer og træder ud. Ud over tærsklen og når vores medmennesker med guddommelig kærlighed så er det måske det værd at springe vejrudsigten over. Måske er det på tide vi siger “troen alene” aldrig altid for, hvis det kun er den, hvad så med resten af verden. Hvad nytter din frelse, hvis du holder den for dig selv og livet går med dit job, karriere familie fordi det selvfølgelig er målet i det moderne samfund og hvor hører evangeliet så hjemme? Her mener jeg i din tilværelse. Tillykke du fik den der karriere, dit nye hus, et ekstra afkom, den der ekstra million etc. etc. etc. Og ham på gaden du gik forbi, der måske bare ikke kunne klare ræset. Og de hjemløse nede på Trollesbro. Narkomanen. Alkoholikeren og ham skizoen. De ensomme. De forældreløse osv.
Er du virkelig så naiv at tro at troen er nok. Jesus var rodskuddet fra Davids rige og kom ikke bare for at lire moral af. Han er for Helvede ikke Buddha!!! Så har vi noget at tilbyde som troende. Svaret er vi har guddommelig kærlighed og har du ikke det er det fordi du ikke er genfødt OG har ladet det blomstrer ved ånden. Måske er det det jeg prøver at sige. Vi har haft vores tid med troen, tak Luther, men måske er det på tide vi prøver med kraft og handling for Guds rige består ikke kun af ord, men af kraft og den største kraft er kærlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *