Gen(E)-tik


Er magt nyttigt? Man har altid brug for at råde over f.eks. mad, tøj og et sted at sove. Magt er derfor vigtigt for at opleve at livet er stabilt. Uden f.eks. penge ville man ikke kunne købe mad eller bo, hvor man bor osv. Derfor kunne man fyre den hypotese af at magt kun er penge. Hypotesens tankegang ville være “har jeg penge har jeg magt.” Penge ved vi, hvad er(måske ikke Bitcoin, men så vores MasterCard da) og det er er uden tvivl rigtigt at udlejer man en ejendom kan man, inden for et vist tidsrum, sætte folk på gaden. Så er det nyttig magt? Nyttig for en selv ja. Man har noget at spise, en vis stabilitet og vand og varme; sikkert er det at det også er sjovt!!! Men HVAD ER DEN RENESTE MAGT???

Som enkeltindivid kunne man spørge: Hvornår er det min tid til at få en bid af kagen….

Der findes en græsk myte om datidens guder om “Det gyldne æble.” Guderne var engang til bryllupsfest og konverserede om hint og dat. Alt var fred og idyl indtil et gyldent æble blev kastet ind til forsamlingen. Nu drejedes deres fokus og de blev fortabte i debat om hvem den “smukkeste” var. Prinsen vandt, men en krig blev startet. Går penge hen og bliver alt man fokusere på som magt går det så ligesom hos dem?! Drejer man hovedet direkte mod den forsvinder den så? Efterhånden har vi haft tre store økonomiske kriser inden for de sidste 100år, hvidvaskskandaler og sager om bedrageri inden for socialforvaltningen(2018). Og på trods af det er det som om at “historien gentager sig selv.”

Måske er det lige nu!!! Da Jesus startede sin karriere som prædikant i sin fødeby læste han op fra Thoraen om at i DAG er “budskabet” gået i opfyldelse. “Individet” er det eneste, der holder samfundet kørende. Hvordan får VI altså magt?
I sidste ende starter det hele med tid som alle er underlagt. Hvis du vil opnå noget må man som individ være driftig, levere sit produkt og forvalte overskuddet. Mange står TIDLIGT op og passer deres opgaver i otte TIMER og tager så hjem og restituerer 5 dage om ugen. En stor del af fritiden går med at være på medier; hvor end det tager deres tanker og følelser.
Man kunne sige om det er givet godt ud… TIDEN. I stedet for at udlicitere sine penge, og måske sin selvtillid til banken ville man nok med fordel visse dage kunne droppe medierne… Sætte sig ned og bruge de genetiske træk man har til simple intellektuelle dyder: Budget, Fremtidsplaner og ikke mindst kreative aktiviteter. Først og fremmest kræver det at varetage sin økonomi ikke mere end hvad man lærte i 9.klasse. Og, for at vende tilbage til det kreative; så skriv dog den bog du altid har ønsket dig og udgiv bare et lille værk. Så måske kan din FREMTID ses på med lidt lettere økonomiske øjne : )

Så derfor, hvis du ønsker REN MAGT, så start med det du kan, nemlig at afsætte tid til den. DU HAR ALT DER SKAL TIL FOR ET PROFITABELT LIV!!!!!!